Sağlı Sollu Haber
2024-06-03 16:55:53

AK Parti'deki sıkıntı ve Kanal 26'da yeni dönem

Ali Baş

03 Haziran 2024, 16:55

Ali bey yeni bir haftada daha beraberiz. Gündemimizde yine önemli konular var. AK Parti’yi konuşalım istiyoruz. Teşkilatlarda bir değişiklik olacağı söylenmişti. Ancak şimdiye kadar böyle bir durum gerçekleşmedi. Bundan sonra neler olur?

-AK Parti il Başkanı Gürhan Albayrak, çeşitli temasları ve ziyaretlerini sürdürüyor. Eskişehir medyasıyla da buluştu. Yapacağı projeleri anlattı. Benim gördüğüm kadarıyla Gürhan Albayrak, il başkanlığı konusunda AK Parti tabanından ve kamuoyundan hatırı sayılır bir destek almış durumda. Ancak Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın da görevlerini sürdürüyor. Belki kendileri de bırakmak istiyorlar ama AK Parti geleneğini biliyorsunuz “İstifa edin” talimatı gelmeden kimse istifa etmez. Ne var ki böyle bir belirsizlik olması AK Parti’yi Eskişehir’de yavaşlatır, frenler…

-Peki öyleyse ne yapılması gerekir?

-Bakın partinin milletvekilleri var. Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu. Onların da insiyatif alması ve bir karara varmaları gerekiyor. AK Parti’nin ilgili birimlerine Eskişehir’deki durumun aciliyetini mutlaka bildirmeleri gerekiyor. Yeni atamalar yapılmalı ve AK Parti yelkenlerini şişirip yola koyulmalı.

-Yönetim Kurulu başkanımız Gökhan Yıldırım, Kanal 26’nın yeni sahibi oldu bu konuda neler söylemek istersiniz.

-Gökhan Yıldırım’ı Eskişehir kamuoyu gibi biz de zaten yakından tanıyoruz. Sevilen sayılan bir iş insanı. Sporcu geçmişi de vardı. Her zaman medya dünyasıyla iç içeydi. Kısa süre önce Sağlı Sollu haber sitesini alarak medya dünyasına adım attı. Ardından da İlkhaber Gazetesini, internet sitesini ve dijital gazetesini Eskişehir’in medya dünyasına kazandırdı. Medyadaki hızlı yükselişini şimdi Kanal 26 televizyonu ile sürdürüyor.

-Kanal 26’da da sanırım program yaptınız?

-Sevgili Yaşar Abacı ve merhum ilhan Yalçın tarafından 1992 yılında kurulan Kanal 26 Eskişehir’in en bilinen markaları arasında yer aldı. Bir zamanlar Eskişehirspor, Kalabak suyu ve Kanal 26 ilk olarak söylenirdi. Kanal 26’da sanırım program yapmayan gazeteci yoktur. Bir dönem bende Kanal 26 ekranlarında çok güzel programlar yaptım. Kuruluş öyküsünü sevgili Yaşar Abacı ve merhum İlhan Yalçın’dan defalarca dinledim söyleşiler yaptım. Büyük bir başarı öyküsüdür. Birçok yerel televizyonun kurulmasına da öncülük ettiler. Eskişehir’in medya dünyasında kalıcı iz bıraktılar. Eskişehir’e kattıkları değer için kendilerine şükranlarını iletiyorum.

-Gökhan Yıldırım’ın sahipliğindeki Kanal 26’yı neler bekliyor?

-Aslında ne olacağını Gökhan Yıldırım’ın ilk açıklamalarından öğrenmiş olduk. Etik değerlere saygılı, objektif ve önceliği Eskişehir olan, tüm kişi, kurum ve kuruluşlara eşit mesafede yaklaşacakları bir yayın politikasını kamuoyuna vaat etti. Elbette Yıldırım Kanal 26’ya belli bir değer de katacaktır, yenilikler olacaktır. Bu önemli yönetim değişikliğinin Eskişehir medya dünyasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul etmek gerekir. Gökhan Yıldırım’ı kutluyor zor görevinde kendisine başarılar diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.