01.07.2024, 18:09

Bir şeyler değişiyor

Eskişehir'de çatışarak, engel olunarak kazanılacağını sanma dönemi bitiyor!

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak gerçekten ilginç bir kişilik. Yani iş yapma tarzı, meselelere yaklaşma ve onları çözme şekli çok daha farklı.  Anlaşılıyor ki derdi Eskişehir; Eskişehir'in, Eskişehir halkının kazanması. Şu son dönemde yaptıklarına bakıldığında böyle bir niyet taşıdığını çok daha iyi anlıyorsunuz.

SAKARYABAŞI'NDAN ESKİŞEHİR'E SU GETİRMEK İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPACAKLAR

Sakaryabaşı'ndan Eskişehir'e su getirilmesine yönelik proje ile ilgili olarak yaptığı açıklama var mesela. Biz diyor elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Aslında iktidar DSİ (Devlet Su İşleri) kanalı ile tüm çalışmaları yapıp tamamlayacak ve Sakaryabaşı'ndan Eskişehir'e su getiren sistemi Büyükşehir Belediyesine teslim edecek. Büyükşehir Belediyesi de oradan gelen suyu bizlere satacak, kazandığı paranın bir kısmıyla da 30 yılda size borcunu ödeyecek.

Gerçekten de bir özel firma sahibi olsanız, size böyle bir kıyak geçilse ne yapacağınızı şaşırırsınız. Nasıl teşekkür edeceğinizi bilemezsiniz. Dahası size yapılanın çok büyük bir kıyak olduğu dilden dile dolaşıp durur. Bunu yapan yerden yere vurulur!

ÇEŞMELERDEN İÇİLEBİLİR SUYU AKITMANIN MALİYETİ 14 MİLYAR TL

Ancak burada yapılan kimseye bir kıyak değil aslında. Eskişehir halkının geleceği düşünülerek iyi niyetle bitirilmek istenilen bir iş. Bu işin ne kadar olabileceğini daha sonra göreceğiz. Zira proje ile ilgili olarak 4 yıl önce söylenilenler yabana atılacak cinsten şeyler değildi ve biz de o endişeleri manşetimize taşıdık. 14 milyar TL'lik bir yatırımla Eskişehir'deki konutların çeşmelerinden içilebilecek bir su akıtılacak. İktidar tarafı bu işi bitirmeye çok niyetli görünüyor.

ALBAYRAK, MAHKEME KARARLARI İLE GECİKEN TOKİ KONUTLARINI YIL SONU TESLİM EDECEKLERİNİ DUYURDU

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak'ın dikkat çekici açıklamalarından birisi de TOKİ konutları ile ilgiliydi. TOKİ konutları ne yazık ki mahkeme kararları nedeniyle geciktirildi. Belediyeler ile iktidarın karşı karşıya gelmesi, iyi niyetlerin kötü yönde okunması, ne yazık ki, bu konutların 3-4 yıl kadar gecikmesine neden oldu. Eskişehir'de birçok proje iktidar-muhalefetin çekişmesi yüzünden gecikti, geciktirildi. Birçok örneği var bunun. Ama artık o devrin sonuna geldiğimizi düşünmeye başladık.

ÜNLÜCE ZİYARETİNE TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ AMA ŞEHRİN İHTİYACI OLAN BİR YAKLAŞIMDI

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak'ın 31 Mart Mahalli İdareler seçiminden sonra yeni Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi ziyaret etmesi, bazı AK Partililer tarafından de eleştirilmişti. Ancak bu ziyaret aslında yeni dönemin işaretlerini de veriyordu. Yeni dönemde AK Parti Eskişehir İl yönetimi şehir halkının, Eskişehir'in faydasına olacak her işin bir an önce bitirilmesi için samimi bir gayret gösterecekti. Şu an da öyle görünyor.

Bakın Albayrak'ın TOKİ konutları ile ilgili olarak yaptığı son açıklamadaki ifadelerinde neler var:

 "3 BİN 109 DAİREYİ YIL SONUNA KADAR TESLİM EDECEĞİZ"

“Odunpazarı ilçemize bağlı Vadişehir - Mamuca mevkiinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan konutların şantiye alanını ziyaret ettik, yetkili arkadaşlarımızdan bilgi aldık. 

1-2-4’üncü etaplardaki çalışmalar hemen hemen bitmiş durumda. 3’üncü etap çalışmaları ise yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak. Odunpazarı ilçemizde 3109 daireyi yıl sonuna kadar Eskişehirli hemşehrilerimize bir an evvel teslim etmek için ekipler var gücüyle çalışıyor. 

Projelerin tamamlanmasıyla birlikte TOKİ Eskişehir’de bugüne kadar toplam 15 bin civarı konutu hemşehrilerimize kazandırmış olacak. Dile kolay, 15 bin vatandaşımıza depreme karşı dayanıklı, yeni ve modern bir yuva… Daha Stadyum, hastane, camii ve kamu binalarımızı saymıyoruz bile. Devletimiz var olsun.  

Deprem riski olan şehrimizde 25 yılda yalnızca 24 daireyi dönüştüren Eskişehir Büyükşehir Belediyemizdeki ekiplere bahane değil hizmet üretmelerini tavsiye ediyoruz…”

EN AZ 10 BİN İNSANIMIZA YENİ, SAĞLIKLI, MODERN VE DONANIMLI KONUT DEMEK BU

3 bin 109 konut az bir şey değil. Ortalama 3 kişi ikamet etse birinde 9-10 insan kalabilir bu konutlarda rahatlıkla. Bu her yüz kişiden bir kişi demek. Eğer projeler geciktirilmemiş olsaydı bugün belki bir o kadar daha yapılıyor olabilirdi. Konut fiyatlarının alıp başını gittiği bir ortamda ortalama fiyatlara aman aman bir etkisi olmaz belki ancak 10 bin insanımızın yepyeni, sağlıklı ve dayanıklı konutlarda yaşamaya başlaması anlamına gelir. Onların boşalttıkları yerlerde de daha başkaları yaşamaya başlar ve konut sıkıntısı bir miktar daha azalmış olur.

BİR DAHA AYNI SIKINTILARLA DENEYİMLENMEZSEK HIZLA KALKINIRIZ!

Ancak en güzeli bu projede artık sona yaklaşılıyor olması. Onca zaman insanlar mağdur oldular, boş yere yıllarca bekletildiler. Eskişehir olarak böyle bir dram yaşadık, böyle bir sıkıntı yaşadık. Bizim için esas büyük müjde artık bu tür sıkıntıları yaşamayacak, böyle deneyimlerle bir daha sınanmayacak olmamız olurdu ve onun olabileceğine de inanmaya başladık.

İktidar tarafı son gelişmelerle şehrin faydasına olacak her meselede üzerine düşeni yapacağını net olarak ortaya koydu. Buna benzer bir karşılık şehrimizde muhalif partiler tarafından yönetilen belediye başkanlarından da geldiği taktirde siz görün o zaman Eskişehir'i kimse tutabiliyor mu!

Bir zamanlar Bursa ile yarışan Eskişehir bugün Bursa'nın ilçesi İnegöl ile yarışır hale geldiyse hep bir tarafların eksik bırakılmasından, hep belli bir kesimin mutlu edilip şehir halkının düşünülmemesinden kaynaklandı. 31 Mart seçimlerinde Ayşe Ünlüce'nin belediye başkanı seçilmesi, böyle bir dönemde Gürhan Albayrak'ın Eskişehir halkının faydasına olacak işlerde olabildiğince işbirlikçi bir anlayış sergilemesi şehrimiz adına heyecan verici gelişmelerdir.

BU YAKLAŞIM TEK TARAFIN GAYRETİNDEN İBARET KALMAMALI

Bu heyecan verici gelişmelerin sonuçları hepimizin lehine, hepimizin faydasınadır. Ancak bu tek taraflı da gerçekleşemez. Bunun için tüm tarafların üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getirmesi, bir işin en faydalı şekilde bitirilmesi için iş birliğinden uzak durmaması gerekir. Herkes üzerine düşeni yaparsa, Eskişehir birlikte hareket etmeyi öğrenirse siz görün o zaman bu şehir nasıl kısa sürede birçok şehri tekrar geçmeye başlıyor!

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@