Emre Aydın’dan sert tepki

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’dan Danıştay kararı üzerine açıklama geldi. Aydın, Tepebaşı Belediyesi'nin Hayrettin Karaca Parkı'nda bulunan kafe ve restoranla ilgili yaptığı ihale sürecinin hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 23.06.2024, 15:01 23.06.2024, 15:16
Emre Aydın’dan sert tepki

Tepebaşı Belediyesi'nin İhale Oyununu Danıştay Bozdu

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Tepebaşı Belediyesi'nin Hayrettin Karaca Parkı'nda bulunan kafe ve restoranla ilgili yaptığı ihale sürecinin hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Başkan Aydın, "İhale yapılması gerektiği halde, hukuksuz bir şekilde ihale yapılmayarak belediye keyfi davrandı. Geçen yıl bu konuda gerekli uyarılarda bulunduk. Bu uyarılarımızın ardından belediye, sonunda ihaleye çıktı. Ancak, ihaleyi mevcut müstecire verebilmek için özel şartlar koydular. Tatilde hep beraber mi yazıyorsunuz bu ihale şartnamelerini?" diye sordu.

Danıştay’dan Şok Karar

Eskişehir İdare Mahkemesi tarafından onaylanan ihale şartları, Danıştay tarafından hukuka aykırı bulundu. Tepebaşı Belediyesi'nin, Hayrettin Karaca Parkı'ndaki restoran yerinin kiralanması için düzenlediği ihale şartnamesinde, katılımcıların en az 7 yıl süreyle restoran veya lokanta olarak faaliyet göstermiş olması şartı arandı. Bu şart, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından onaylansa da, Danıştay 13. Dairesi bu şartın rekabeti engellediği ve ihaleye katılımı sınırladığı gerekçesiyle kararı bozdu.

Emre Aydın’dan Sert Tepki

Başkan Aydın, "Belediyenin hukuksuz sürecini açığa çıkardık, ihale yapmak zorunda kaldılar fakat yine hukuksuzluktan vazgeçmediler. Danıştay kararı bu hukuksuzluğu tescilledi. Belediye, ihaleye katılımı azaltarak rekabeti engellemek için keyfi şartlar koydu. Bu durumda, Tepebaşı Belediyesi'nin kamu kaynaklarını nasıl israf ettiği gözler önüne serildi." dedi.

Danıştay, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi'nin kararını bozarak, ihalenin iptal edilmesine hükmetti. Bu karar, belediyelerin ihale süreçlerinde objektif ve adil davranmaları gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Başkan Aydın, "Bu süreç, Tepebaşı Belediyesi'nin yakın arkadaşlıklarına göre değil şeffaflık ve adalet ilkesine uygun hareket etmesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Biz, halkımızın çıkarlarını korumaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@