Ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Eskişehir ilinde ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz - 15 Eylül 2024 tarihleri arasında yasaklandı. Yasak kararı Eskişehir Valisi Sayın Hüseyin AKSOY’un imzalamasıyla yürürlüğe girdi.

GÜNDEM 29.06.2024, 11:05
Ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Kararla Eskişehir İlimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve ayrıca ilimiz genelinde oluşan nüfus hareketliliğine bağlı olarak orman yangınlarında artış olabileceği düşüncesi ile 6831 sayılı Orman kanununun 74. Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, İçişleri Bakanlığının 2023/5 sayılı genelgesi uyarınca 15 Eylül 2024 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklandı.

 Orman Parkları (Resmi mesire yerleri), Milli park ve tabiat parkı alanları ile görevliler, arıcılar, çobanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden izinli av turizmi organizasyonları yasak kapsamı dışında tutuldu. Ormanlık alanlarda sosyal ve sportif etkinlikler, doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezileri de orman parkları ve izin verilen yereler dışında yapılamayacak.

Kararla; 01 Temmuz 2024 tarihinden 15 Eylül 2024 tarihine kadar, işi ve ikameti gereği girip-çıkanlar dışında, her gün ve 24 saat boyunca, tüm zamanlı olarak giriş-çıkışlar ile ormanlarımızın tamamında 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 76. maddesi gereği anız ve bağ-bahçe temizliği ile mangal, semaver vb. amaçlarla kontrollü ateş yakmak yasaklandı. Ayrıca aşağıda listesi bulunan orman parklarında ise piknik yapmak serbest olacak ancak akşam 20.00 ile sabah 09.00 arası kontrollü de olsa ateş yakılamayacak.

Giriş Yasağı Olmayan Yerler;

Çatacık İşletme Müdürlüğü, Türkmenbaba İşletme Şefliği; Sakarıılıca Konaklamasız Orman Parkı; Şoförler Çeşmesi Konaklamasız Orman Parkı, Çatacık Yürüyüş yolu Ekoturizm Alanı;

         Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Eskişehir İşletme Şefliği; Kocakır Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Ekoturizm Alanı, Eskişehir Kocakır Terapi Ormanı Ekoturizm Alanı, Eskişehir Hippoterapi Ekoturizm Alanı

         Eskişehir İşletme Müdürlüğü, İnönü İşletme Şefliği; Fidanlık Konaklamasız Orman Parkı, İnönü C Tepesi Konaklamasız Orman Parkı;

         Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kirazlı İşletme Şefliği; Akpınar Konaklamasız Orman Parkı;

         Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kalabak İşletme Şefliği; Şelale Konaklamasız Orman Parkı;

            Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Çatacık İşletme Şefliği; Çatacık Konaklamasız Orman Parkı;

         Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Mihalıççık İşletme Şefliği; Kalburcu Konaklamasız Orman Parkı;

Seyitgazi İşletme Müdürlüğü, Çifteler İşletme Şefliği; Han Konaklamasız Orman Parkı.

         Eskişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü kontrolünde olan Musaözü Tabiat Parkı, Yunus Emre Tabiat Parkı.

Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından Orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacak. Yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacak.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@