Ak Partili Emre Aydın önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Talat Yalaz'ı Tepebaşı Belediyesi’nin ekonomik durumunu detaylı incelemeye, başkan yardımcılarına tahsis edilen özel korumaları eleştirmeye ve bir hukukçu kimliğine yakışır şekilde haksız yere işten çıkarılan işçilerin hakkını savunmaya davet etti.

SİYASET 18.06.2024, 18:03 18.06.2024, 18:13
Ak Partili Emre Aydın önemli açıklamalarda bulundu

Emre Aydın, Tepebaşı Belediyesi bütçesinin %50'ye yakınının Hükümet tarafından karşılandığını bilmeyen Talat Bey'in açıklamalarının kendi içinde büyük çelişkiler barındırdığını söyledi. Bir yandan tasarruf tedbirleri gereği işçilerin işten çıkarıldığını ve ihtiyaçtan fazla personel olduğunu iddia ederken diğer yandan SGK primleri ve asgari ücretin Tepebaşı Belediyesi tarafından karşılanamadığını ifade etti.

"Bu durum aslında bir itiraftır. 20 yıldır Tepebaşı Belediyesi'ni yöneten Başkan aynı kişidir ve seçimlerde başkan yardımcısı dışında bir yönetim değişikliği olmamıştır. İşten çıkarmaların sayısının 50’den çok daha fazla olduğunu biliyoruz. 1 Nisan'a kadar işe alınan personelin bir günde nasıl ihtiyaç fazlası olduğunu açıklamaları gerekmektedir," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yıllardır yaptıkları eleştirilerde Tepebaşı Belediyesi'nde bir yönetim ve planlama zaafiyeti olduğunu sürekli dile getirdiğini belirtti. Tepebaşı Belediyesi'ne ait arsaların satılıp rutin masrafların karşılandığı bir sistemin sürdürülebilir olmadığını ve gelir artırıcı kaynaklar oluşturulmadığı sürece Tepebaşı Belediyesi'ni zor günlerin beklediğini açıkladıklarını söyledi. CHP İl Başkanının da son açıklaması ile Tepebaşı Belediyesi’nin personel maaşlarını ve SGK primlerini ödeyemeyecek durumda olduğunu itiraf ettiğinin altını çizdi.

"Tepebaşı halkına yazık ediyorlar. Bu şehirdeki gençlerin geleceği olan arsaları satıp, belediyeyi rutin yatırımları dahi yapamayacak bir ekonomik çıkmaza soktular ve şimdi çırpınıyorlar. Durum ne yazık ki bundan ibarettir,"dedi.

Emre Aydın, Talat Yalaz'ı Tepebaşı Belediyesi’nin ekonomik durumunu detaylı incelemeye, başkan yardımcılarına tahsis edilen özel korumaları eleştirmeye ve bir hukukçu kimliğine yakışır şekilde haksız yere işten çıkarılan işçilerin hakkını savunmaya davet etti.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@